Skotopični sindrom v času karantene

Kako si pomagati, če imamo skotopični sindrom oz. sindrom Helen Irlen, v času povečanega dela za računalnikom pa še nimamo barvnih folij Irlen?

Nasvet vsem tistim, ki ne boste testirani za barvne folije Irlen tako hitro kot ste bili naročeni (zaradi prekinitve testiranj zaradi omejitev v zvezi z zajezitvijo virusa Covid-19) in vsem, ki imate skotopični sindrom oz. sindrom Helen Irlen pa boste v času dela doma še bolj izpostavljeni delu na računalniku:

  • ustrezno si prilagodite svetlobo v prostoru,
  • zmanjšajte bleščanje od ekrana, pohištva kolikor se le da,
  • pišite na recikliran oz. mat papir,
  • omejite čas v dnevu, ko ste izpostavljeni vizualno napornim aktivnostim med njimi delajte ustrezne in dovolj dolge odmore,
  • prilagodite si svetlobo na računalniku,
  • če vam ustreza lahko preizkusite tudi programa, s pomočjo katerih si je možno obarvati računalniško ozadje:

Predvsem pa vedite, da vse enkrat mine.

Izkoristite maksimalno, kar lahko zdaj.

Vir fotografije: https://www.google.com/search?q=make+it+easy&tbm=isch&ved=2ahUKEwi6n4OW6_jsAhWFq6QKHVzBBUMQ2-cCegQIABAA&oq=make+it+easy&gs_lcp=CgNpbWcQAzICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgIIADICCAA6BAgjECc6BQgAELEDOgQIABBDUMQ7WJlNYLlQaABwAHgAgAFriAG4CZIBAzQuOJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=4_qqX_qhGoXXkgXcgpeYBA&bih=969&biw=1920#imgrc=jtp86RSIykEt-M (10/11/2020)

Opis fotografije: Na modri podlagi bela zapletena vrvica, ki vodi od kroga z znako A na levi do trikotnika z oznako B na desni. Tikotnik je usmerejn naprej kot puščica.