Šola za starše

Dragi starši!

Pot starševstva je zavita, polna ovir in tudi lepih razgledov. Pri otrocih z okvaro vida je delo staršev še bolj zahtevno, saj morate otroka učiti premagovati dodatne ovire, ki se pojavljajo zaradi okvare vida. Ne gre le za fizične ovire, ampak tudi pogosto ovire v sebi in v družbi.

V Centru IRIS otroke učimo temeljnih znanj, poleg njih pa izvajamo dodatne specialno-pedagoške dejavnosti, ki so namenjene ravno področjem, ki so povezana z okvaro vida. Gre za področja uporabe pripomočkov in podpornih tehnologij, orientacije in mobilnosti, socializacije, prostega časa in sproščanja, samostojnosti, samoodločanja, zaposljivosti, informacijsko komunikacijskih tehnologij, veččutnosti …

Vse življenje se učimo, vendar velikokrat preko (pre)dolge poti poskusov in napak. Pri tem vam lahko pomagamo, saj so po isti poti hodili že mnogi pred vami. Naš cilj ni samo, da otroci uspešno zaključijo šolo, ampak, da se po zaključku šole enakovredno vključijo v različne oblike odraslega življenja.

Naša srečanja na delavnicah Šole za starše so namenjena tudi srečanjem med vami, z namenom izmenjave mnenj, samopomoči, vzpostavljanju prijateljske in sodelovalne mreže staršev.

Udeležba na šoli za starše in je BREZPLAČNA, se je pa nanjo potrebno PRIJAVITI (na mail koordinatorja delavnice).

1. leto šole za starše: šola za starše 2017 2018

2. leto šole za starše: šola za starše 2018 2019

3. leto šole za starše: šola za starše 2019 2020

4. leto šole za starše: šola za starše 2020 2021

5. leto šole za starše: šola za starše 2021 2022

    • Šola bo potekala na daljavo.
    • Posnetki bodo objavljeni.
    • V kontakt s predavateljem/predavateljico boste lahko stopili preko njegovega/njenega elektronskega naslova.
    • načrtovani so prispevki: OVI (predstavitev posebnega programa (kaj sploh je, multisenzorno učenje, red in rutina v PP), Otroci z motnjo avtističnega spektra (Ok je, če nisi ok), Slepi, slabovidni, otroci z okvaro vidne funkcije (Razvijanje socialnih veščin)
    • Trenutno aktualno: Vabljeni na predavanja ŠOLE ZA STARŠE v organizaciji Pozitivna psihologija za boljše življenje vsako sredo in soboto od 5. januarja do 5. februarja ob 18.30 na njihovem kanalu na Facebooku in Youtube-u! Program in brezplačne prijave: tukaj. Brezplačno je, ker so to omogočili: Zavarovalnica TriglavTelekom Slovenije in Medis z Novalac-om)

>> v sredo, 5. 1. ob 18.30: dr. Noah Charney: Ameriška pozitivnost: Opolnomočenje staršev in učiteljev za opolnomočenje otrok

>> v soboto, 8. 1. ob 18.30: dr. Eva Škobalj: Čuječa vzgoja v času korone: Zakaj je lahko ‘korona’ tudi priložnost za boljšo vzgojo?

Brezplačno, a ne pozabite v zameno donirati izbrani dobrodelni organizaciji!

Po vsakem predavanju vas na njihovih kanalih na FacebookuInstagramu in Linkedinu čaka tudi nagradna igra 🙂

Vsa predavanja lanske, 1. Šole za starše … tukaj.

Nastja, UMNA in Pozitivna psihologija za boljše življenje